10 vragen om echt geluk te vinden

Ben je gelukkig? Ben je echt gelukkig?

Brengt jou leven je vreugde? Voel je je goed? Voel jij je opgewekt door de gedachte wat de dag voor je zal brengen?

Wanneer je na denkt over geluk, zijn er een heleboel vragen die gesteld kunnen worden. Misschien is één van de eersten vragen waar je aan zal denken, ‘Wat is geluk nou eigenlijk?’

Geluk is een staat van zijn. Positief psycholoog Sonja Lyubomirsky omschrijft geluk als een positieve emotie dat niet alleen betekent dat je de gevoelens van welzijn, vreugde en tevredenheid ervaart, maar deze emoties zijn ook “gecombineerd met een gevoel dat je leven goed, betekenisvol en de moeite waard is.

Als we dus echt geluk willen ervaren, dienen we een leven met betekenis te creëren. Dus….. heeft je leven zin? Voel je dat het de moeite waard is?

Dit zijn belangrijke vragen om aan jezelf te vragen. Als jij je gelukkig voelt maar er ontbreekt toch iets in je leven, dan kan het zijn dat je niet een volledige staat van echt geluk ervaart.

Het creëren van verandering kan je leven van middelmatig naar verbluffend tillen en geeft je de mogelijkheid om het volle effect van echt geluk te ervaren.

Hoe kan je dan echt geluk creëeren?

Ontdek je passie en doel. Maak ze een wezenlijk onderdeel van je dagelijks leven.

Als jij je afvraagt hoe je ze kan vinden, neem dan een stuk papier of notitieboek en beantwoord de volgende vragen:

 

  1. Wat wilt doen met je leven?
  2. Hoe wil jij je elke dag voelen?
  3. Wat vindt je leuk om te doen? Maak een lijst van die dingen die je enthousiast, creatief, geïnspireerd en energiek laten voelen
  4. Waar ben je goed in? Maak een lijst van die dingen die je creatief, energiek, geïnspireerd laten voelen en waarin je jezelf verliest wanneer je het aan het doen bent.
  5. Wat voor “erfenis” wil je achterlaten?
  6. Wanneer je terug kijkt op je leven, voor wat wil je dan herinnerd worden?
  7. Wie zijn je rolmodellen? Waarom?
  8. Wat zijn je grote dromen en doelen?
  9. Hoe kan je jouw grote dromen en doelen bereiken?
  10. Wie of wat kan je helpen om je leven ten goede te veranderen?

 

Als je de vragen begint te beantwoorden, zal je merken dat een patroon en terugkerende thema’s in je antwoorden terug te vinden zijn.

Dit kan je helpen bepalen wat je moet doen en wijzigen, om echt geluk in je leven te creëeren.

Als je bedenkt dat je leven de moeite waard en zinvol dient te zijn, zoals Lyubomirsky zegt, dan moet je overwegen wat je kunt doen om het in je eigen leven toe te passen.

Vindt je passie en doel! Wanneer je ze hebt gevonden en ze in je leven toepast, dan vindt je echt geluk.

 

Blessings,

Brigida

About The Author

Brigida is een Personal Artists Coach. Met o.a. Transformatie en Breakthrough sessies, helpt ze artiesten hun uniekheid te vinden, balans te creëren en blokkades weg te werken, om vol overgave hun doel en passie in het leven te ontdekken en te bereiken!

Brigida studeerde af als Bachelor of Laws, NLP Master Practitoner, NLP Master Coach, Law of Attraction Practitioner, IEMT / MOM / TimeLine & Hypnose Therapeut.

Brigida – who has written posts on .


 

 

design 

* = verplicht veld

Your Daily Quote

You will never find time for anything. You must make it. - Charles Buxton
Tweet!