6 simpele stappen om de artiest in jou te bevrijden

Tenzij je de afgelopen 10 jaar in een klooster in Tibet hebt gemediteerd, is je perspectief scheef. Het wordt scheefgetrokken door je verleden, de verwachtingen van anderen, en je emoties. Onbedoeld trappen we vaak in de val van het defecte denken en verkeerde percepties.

 

Het vertroebelt en blokkeert vaak hetgeen waarvoor je op de wereld bent gezet, je levens doel, passie en creativiteit. Veel van dit is een gewoonte geworden en moeilijk te veranderen, maar het kan worden aangepast.

 

Hieronder vindt je een paar aandachtspunten die je helpen om weer een helder beeld en de juiste energie te krijgen die je nodig hebt om je creativiteit en passie weer te laten bloeien.

 

Geef jezelf een pauze van je zelf opgelegde beperkingen:

1. Bevrijd jezelf van het verleden. Hopelijk heb je veel waardevolle lessen uit je verleden geleerd. Maar helaas zal je ook veel onjuiste dingen hebben geleerd. Je hebt geleerd dingen te vermijden en vrezen die eigenlijk goed voor je zijn. Je hebt geleerd om dingen leuk of fijn te vinden die je eigenlijk moet vermijden.

• Het verleden is er om jou te dienen, niet om je te begeleiden. Focus op vandaag.


2. Neem een media-break
. De media is nauwelijks over de werkelijkheid. Het gaat over ratings. De media presenteert misschien wel feitelijke informatie, maar die informatie is niet de norm. Het zijn de interessante en sensationele dingen waar kijkers op afstemmen en avond na avond bezig houdt. De media presenteert een klein stukje van de wereld.

Met een handvol tv-zenders die verantwoordelijk zijn voor de enorme meerderheid van de populaire tv-shows, kan je jezelf heel gemakkelijk kwijtraken in de denkwijze en richting van de enorme meerderheid van de mensen. Niet een verstandige zet, als je originele gedachten, ideeën en meningen wilt creëren.

• Op tv en in de kranten zijn ook advertenties aanwezig. Verkopers proberen een bepaalde levensstijl als ideaal te presenteren. Maar jij, kan je eigen ideale levensstijl voor jezelf bepalen.

 

3. Maak beslissingen zonder je zorg te maken wat anderen ervan denken. Geef toe, Wanneer je bepaalde beslissingen neemt, hou je vaak rekening met andere en hun opvattingen hierover. Dit kan belangrijk zijn in sommige werkomgevingen, maar voor de rest zou jij je vrij moeten voelen om jezelf te zijn.

• Als je vrienden jouw beslissing niet goedkeuren, is het misschien tijd om nieuwe vrienden om je heen te maken. Mensen bewonderen en respecteren degenen die bereid zijn authentiek te zijn en zichzelf te zijn.

“Just as society must set the artist free to follow their vision, the artist also needs to liberate themselves”. Als artiest is het belangrijk om je los te maken van alle barrières die je stoppen om je beste werk te produceren. Dit betekend in principe de angst voor kritiek overwinnen, wat zoveel artiesten – kunstenaars/entertainers – stopt om hun creativiteit te delen.

 

5. Vergeet de mogelijkheid om perfect te zijn. Perfectie is een onrealistische verwachting. Het leven gaat over het omgaan met het onvolmaakte. Jouw taak is om erachter te komen hoe je in je leven met de onvolkomenheden kan spelen.

 

Het maken van kunst is een dynamische en vreugdevolle ervaring, een ontdekkingsproces, waarbij passie en terughoudendheid in balans zijn, om iets dat voorheen niet bestond te creëren. Elk werk, of het nu schilderen, schrijven, of muziek is, kan duizenden richtingen op gaan. Dus niets kan echt “klaar”, laat staan “perfect.” worden genoemd.


6. Observeer jonge kinderen
. Kinderen onder de vijf jaar zijn jong genoeg om zich niets aan te trekken van wat anderen denken, maar oud genoeg om voorkeuren te hebben. Kinderen van deze leeftijd zullen doen wat ze willen als je ze los laat. Ze zijn psychologisch vrij. Wat zou jij doen als je het perspectief van een 4-jaar oud kind had?

Neem regelmatig een mentale pauze van de wereld en neem je perspectief onder de loep. Doe je nog steeds wat je wilt doen? Ben je nog op het juiste pad en voelt het goed?

De uitdaging met het verbeteren van je perspectief over het leven is dat je constant “in” je leven staat en dus bewust in het hier en nu bent. Als je midden in de bossen bent, is alles wat je kunt zien bomen. Maar de wereld bevat ook oceanen, woestijnen en bergen.

Maak jezelf los van tijd tot tijd en streef naar een nieuw gezichtspunt. Ga voorbij je verleden. Bevrijd je geest en krijg perspectief.

About The Author

Brigida is een Personal Artists Coach. Met o.a. Transformatie en Breakthrough sessies, helpt ze artiesten hun uniekheid te vinden, balans te creëren en blokkades weg te werken, om vol overgave hun doel en passie in het leven te ontdekken en te bereiken!

Brigida studeerde af als Bachelor of Laws, NLP Master Practitoner, NLP Master Coach, Law of Attraction Practitioner, IEMT / MOM / TimeLine & Hypnose Therapeut.

Brigida – who has written posts on .


 

 

design 

* = verplicht veld

Your Daily Quote

You will never find time for anything. You must make it. - Charles Buxton
Tweet!