Specialisaties van Brigida

Alle coachingsessies zijn op maat. Tijdens het coachen wordt vooral gekeken naar wat er nodig is om je doel te bereiken. Verschillende technieken kunnen hierbij aan te pas komen. Hieronder vindt je een aantal specialisaties die toegepast kunnen worden.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is men in staat om op korte termijn het beste in zichzelf en anderen te ontdekken en patronen te doorbreken. Het is een krachtige techniek die mensen helpt te veranderen, oplossingen te vinden en je inzichten geeft in alledaagse ervaringen.

Neuro heeft betrekking op wat in je hersenen gebeurt

Linguïstisch verwijst niet alleen naar de woorden die je in je communicatie gebruikt, maar ook naar je lichaamstaal en hoe je die gebruikt

Programmeren hiermee worden de hardnekkige gedragspatronen bedoeld die je leert en vervolgens blijft herhalen.

NLP geeft je veel meer dan slechts een set tools: het brengt je een geheel nieuwe manier van denken dat je gedrag vormt op een dagelijkse basis.

IEMT Therapie

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy en deze methode heeft inmiddels de reputatie om vaak snel en blijvende resultaten te creëren als het gaat om klachten gerelateerd aan angst, fobie en wanneer mensen om niet verklaarbare redenen vaak emotioneel worden in bepaalde situaties.
IEMT is een therapie waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en op deze manier de gevoelsmatige sensaties (emoties) die passen bij angst, fobie of de ongewenste emoties bij bepaalde situaties te verminderen of te laten verdwijnen. Het biedt in veel gevallen een goed resultaat  wanneer je last hebt van terugkomende negatieve gevoelens (depressie, futloosheid of geestelijke vermoeidheid).

IEMT kan je dan helpen om vervelende gevoelens om te zetten in betere gevoelens.

 

Hypnotherapie

Hypnose betekent eigenlijk zoiets als slaap. Sommige vertellen je dat het een staat is tussen slaap en waken, anderen weer vertellen je dat het niet bestaat.Eigenlijk is hypnose of trance niets anders als een andere staat van bewustzijn die we allemaal kennen en dus ook jij kent trance. Denk eens terug aan een moment dat je volledig werd opgenomen door dat éne spannende boek en dat je huisgenoot niet hoorde roepen dat het eten koud werd of dat je in de auto je ineens tot de ontdekking komt dat je al bijna thuis bent en idee hebt van je reis er naar toe.

Hypnotherapie gebruik ik bij de meest uiteenlopende problemen bijvoorbeeld:
Fobieën

Angsten

Trauma’s

Nare herinneringen

Nachtmerries

Verslavingen

Allergische reacties

Maar ook bij wat minder concrete problemen kan hypnose goed helpen, bijvoorbeeld:

Perfectionisme

Faalangst

Onzekerheid

Een slecht zelfbeeld

Concentratiestoornissen, etc.

 

Tijd Lijn Therapie

Wanneer u gezond bent dan bent u in balans. Zowel uw geest als uw lichaam profiteren optimaal van het in balans zijn. Wanneer door omstandigheden deze balans er even niet meer is dan kan TimeLine Therapy™ helpen deze balans weer te herstellen.
Door middel van Time Line Therapy™ kunt u de herinneringen van emoties zoals woede, angst, verdriet en schuld loslaten, waardoor u hele verleden als het ware wordt “opgeschoond”. De herinneringen blijven, alleen de emoties zijn er vanaf, waardoor de collectie van emoties ook hun kracht verliezen en u dus vrij in het leven staat.

 

Methaphors of Movement Therapie

Mensen klagen vaak over gebrek aan beweging in hun leven, zowel letterlijk als figuurlijk. Tijdens een Metaphor of Movement sessie leert u krachtige en effectieve manieren om uzelf te ontdekken in het leven.
Metaphor of Movement maakt de weg vrij voor positieve verandering in gebieden van uw leven, daar waar u het gevoel heeft vast te lopen, onopgeloste situaties blijven hangen, of dat u de verkeerde richting op gaat. Het is een volledig nieuwe aanpak voor het overwinnen van vastgeroeste beweringen en het creëren van effectieve beweging naar uw persoonlijke doelen.

 

 

De antwoorden liggen binnen in je.
Ik help je graag om antwoorden te vinden en je doel te bereiken.

 

I

 

 

design 

* = verplicht veld

Your Daily Quote

Spectacular achievements are always preceded By painstaking preparation. - Roger Staubach
Tweet!